Nieuwsbrief 19, jaargang 10

Jaargang 10, nr 3 december 2013

Voor u ligt alweer de laatste Nieuwsbrief van 2013 van Stichting Ariana. Het afgelopen jaar stond in het teken van het ondersteunen van 60 meisjes in Afghanistan die konden studeren. Ook de bestuurswisseling van de stichting Ariana vond plaats. Tijdens het lustrum van de stichting op 4 oktober 2013 werd afscheid genomen van het oude bestuur en kennis gemaakt met het nieuwe bestuur.

1 Qodsia

Qodsia heeft dankzij uw donatie kunnen studeren in Kabul. Zij heeft nu ook een baan. Nazifa, oud bestuurslid van stichting Ariana interviewde Qodsia.

Namens stichting Ariana uit Nederland wil ik weten hoe het met je gaat na je afstuderen. Je hebt inmiddels je diploma en ook nog een baan!

Qodsia: ten eerste wil ik alle Nederlandse en Afghaanse vrouwen begroeten die mij via Stichting Ariana hebben geholpen. Heel veel dank! Stichting Ariana heeft mij vier jaar lang geholpen, sinds ik in het laatste jaar van de middelbare school zat. Met jullie hulp heb ik me voorbereid op het examen voor de hogere school. Ik volgde een extra cursus.
Na het examen, dat ik aflegde met hoge cijfers, mocht ik de driejarige opleiding voor verpleegster volgen. Dankzij Ariana ben ik nu afgestudeerd. Zonder uw hulp had ik geen diploma noch werk gehad.
Ons familie-inkomen was erg laag. Alleen mijn moeder werkt, zij verdient 4000 Afghaanse geld (€80) per maand. Dat is nog niet eens genoeg om de huur te betalen, laat staan de elektriciteit en nog levensmiddelen.
Ik heb de hulp van Stichting Ariana kunnen besteden aan mijn studie. Op de middelbare school was ik de beste leerling, en op de opleiding voor verpleegster tweede. Daarom ben ik al bij het eerste sollicitatiegesprek aangenomen in het France ziekenhuis te Kabul. Sinds achttien maanden heb ik deze baan als verpleegster.

Wat voor gevoel heb je als je bij een patiënt komt staan?

Qodsia: Het is mooi werk, vind ik. In principe zijn alle beroepen belangrijk maar zorg is anders. Een mensenleven is belangrijk; ik moet erg mijn best doen en extra alert zijn. De arts geeft de opdrachten, de verpleegster moet het precies uitvoeren, zonder fouten te maken.

Goed, je zo te zien! Je heb een witte jas aan en je bent aan het werk. Ik ben trots op jou. Met de steun van Stichting Ariana is je toekomst hopelijk verzekerd.

Qodsia: Ja, zeker weten.

Werk je alleen bij dit ziekenhuis?

Qodsia: Naast deze baan doe ik administratief werk bij een bedrijf.

In welke situatie voelt je je trots?

Qodsia: Als ik mijn werk goed doe, zoals het hoort en de patiënt gezond is en met een goed gevoel naar huis gaat.

Ik wens je veel geluk en een goed leven.

Qodsia: Ik dank Stichting Ariana nogmaals en ik hoop dat u ook andere vrouwen en meisjes die niet in staat zijn hun studie voort te zetten, helpt.

Qodsia - in Nieuwsbrief 19 dec 2013

2 Beste wensen

Het bestuur van Stichting Ariana wenst u hele fijne feestdagen! We willen nog veel meisjes en jonge vrouwen in Afghanistan kunnen laten studeren. We hopen ook in 2014 te kunnen rekenen op uw donatie, voor hen.

3 Nieuwe bestuursleden
Wegens het vertrek van een collega, zoekt Stichting Ariana nieuwe bestuursleden én een webmaster. Mocht je geïnteresseerd zijn in een bestuursfunctie of in de functie van webmaster, neem dan contact met ons op via stichtingariana@gmail.com.